Såhär ser det ut på mitt skrivbord just nu. För några dagar sedan så såg mitt skrivbord inte ut såhär. Skrivbordet var då fullt med kläder och massa bakboxen-lådor. Jag bad då min lillebror (via mamma (!)) att vika all tvätt. Denna tvätt var inte bara min utan hela familjens. Då man måste gå in till badrummet via mitt rum, så har min familj alltid lagt kläder på mitt skrivbord. Jag orkade inte med det så jag ”städade” skrivbordet. Så nu ser min arbetsbänk ut såhär! ♥

Eftersom att jag inte har gjort så mycket denna veckan, nästan ingenting förutom att baka. Så satte jag mig ned för någon dag sedan och tog fram mitt block. Jag skrev bara massa onödig fakta! Åh, så roligt jag hade det. Jag låter som en gumma. ? Eftersom att det är fredag så tänkte jag här dela med mig denna onödiga fakta som jag har skrivit. ♥ 🙂

Onödig ,men intressant, fakta:

?Waran, som är ett läkemedel, har gjort så att nästan 500 personer har dött. Ämnet Warfarin hämnar då blodets förmåga att koagulera & förhindrar därigenom uppkomsten av blodproppar i blodkärlen.

?Under en livslängd producerar du tillräckligt mycket saliv för att fylla två simbassänger.

?De första passagerarna i en luftballong var inga människor utan det var en anka, en tupp och ett får.

?En giraffs ålder kan man se på olika ställen. De mörkare fläckarna är flera ju äldre giraffen är.

?Planeten Jupiter har minst 63 (!) månar! De fyra största månarna heter Ganymedes, Callisto, Io och Europa. Dessa månar kan du se med en helt vanlig kikare.

?Visste du att människans starkaste muskel är tungan?

?En krokodil kan inte sticka ut tungan, då tungan är orörlig vilket gör att krokodilen inte kan styra över den.

?Det dör ungefär 150 personer varje år av att en kokosnöt föll ned från ett träd på dem. Det är mer döda fall än människor blir attackerade av en haj varje år.

?Charlie Chaplin vann en gång tredje pris i en Charlie Chaplin-lookalike tävling.

?Ordet ninja betyder en dold person.

?En nysning far i genomsnitt iväg med en hastighet av 150 km/h.

?En fjäril smakar med fötterna. Då fjärilen landar på blomman så suger den nektar ur blomman med en snabel.

? Den äldsta ”toaletten” är ungefär 240 miljoner år gammal och den användes av dinousarier.

? Koalabjörnar förvarar löv i sina kindpåsar för att sedan kunna äta dem när koalabjörnens hunger kommer smygandes.

Ha en underbar fredag! ♥

Related posts: