Dag 2 – Djur

Dag 2 – Djur

Hej! Detta bli mitt första inlägg här på bloggen, konstigt nog är det bara jag som aldrig har skrivit något här. Månadens tema är ju djur som ni redan har förstått och min idé är då att berätta mina favoritdjur och om de varelser som skrämmer mig mest.

Att välja endast ett favoritdjur är väldigt svårt för mig då jag mer eller mindre älskar alla djur (är dessutom vegan, animal rights you know). Efter en stunds funderande så kom jag tillslut fram till ett par djur som jag tycker om lite extra och det är dessa som kommer få vara med i min lista (som för övrigt saknar ordning).

Elefanter

Stora, tunga och väldigt farliga. Också galet söta, intelligenta och väldigt måna om sina flockmedlemmar. Jordens största landdjur är en av mina självklara favoriter och det krossar mig verkligen att en del typer av dem (om inte allihop?) är utrotningshotade. Once they are gone, they never come back liksom. Jag skulle gärna vela se elefanter i verkligheten, men aldrig på cirkus. Nej, om jag skulle se elefanter så ska det vara ute i vildmarken, det är där de hör hemma och ingen annanstans, inte på något zoo eller en cirkus. #intepåcirkus

*insert elefanten-i-kyleskåpet-skämt here*

elefant

Ugglor

Som det Potterhead jag är så ska självklart ugglor finnas med på listan. Min favorit är tornugglor, men det spelar egentligen ingen roll vilken typ av uggla det är eftersom de alla är väldigt fina. Bortsett från att jag älskar Harry Potter (där ugglor är ganska vanliga) så tycker jag att det finns en särskild dragning till ugglor. De är liksom mystiska, mytomspunna och nästan sagolika. Eftersom just dessa fåglar är ett djur som jag skattar väldigt högt så är jag väldigt lyckligt lottad till att bo precis där jag gör, för just här så har vi i flera år haft både ugglor och uggleungar precis runt husknuten.

uggla

 

Quokka (kortsvansvallaby)

Dessa små varelser är helt sjukt gulliga. De har tagit internet med storm och bland annat blivit kallade för världens gladaste djur. Hurvida de verkligen är så lyckliga som de ser ut har jag ingen aning om, men de ser verkligen nöjda ut. Quokkan lever i Australien och klassas som sårbar sedan någonstans i mitten av 1900-talet, eftersom de blev jagade av nya arter som människor tog med sig, till exempel rävar och katter.

quokka

________________________________________________________________________________

Det finns självklart många andra sorters djur som jag också älskar, men det är dessa som jag hade tid om att skriva om idag. Jag kan kort och gott säga att kor, hundar, marsvin, grisar, bältdjur, gorillor och rävar även ingår i mina topp tio favoriter.

Så, nog om alla de mysiga djuren. Nu går vi vidare till nästa del av inlägget, nämligen djur som skrämmer mig. Denna listan kan också göras väldigt lång, men precis som med favoritdjuren så försöker jag hålla ner antalet.

________________________________________________________________________________

Praktiskt taget allt som bor i vatten

Ja, du läste rätt. Jag är mer eller mindre livrädd för alla undervattendjur. Det spelar ingen roll om det är skaldjur, fiskar, sjöstjärnor, hajar, ålar eller maneter. Ta inte detta som att jag hatar alla typer av vatten dock, jag absolut älskar att bada i sjöar och vara vid havet (observera, inte i havet, har nästan fobi för att bada i det), men om jag ser vad som helst som lever i vattnet så avstår jag helst och håller mig på land. Någonting som jag tror att jag inte skulle vara lika rädd för är delfiner, men dessa hittar man ju inte direkt i närmaste badsjö haha. Fun fact; jag är även ganska rädd för att åka båt, speciellt större båtar så som färjor och liknande. Små fritids- eller fiskebåtar tycker jag dock är hur mysigt som helst att åka i.

humpbackanglerfish

 

Harkrankar (det finns flera olika svenska namn för dem, jag valde bara det jag var van vid. Det engelska namnet är iallafall crane fly)

Dessa flugspindelinsektsdjuren har jag sedan så långt jag minnas haft en djup rädsla för. Finns det en i mitt rum kan jag inte sova förrän den är borta och jag vill allra helst inte vistas i samma rum som dem. Detta brukar lösas antingen genom att man vallar ut dem genom ett öppet fönster med hjälp av en tidning (man får dock vara försiktig så att man inte släpper in två nya samtidigt som man jagar ut en som redan fanns därinne) eller genom att någon tar fram en flugsmälla. Jag brukar själv föredra det första alternativet, vilket dock oftast inte är det mest effektiva. Min rädsla för harkrankar har även gjort att jag har utvecklat en viss rädsla för att sova över hos min farfar, eftersom han alltid brukar retas och säga att han ska sätta en av dem på min näsa medan jag sover.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Älgflugor (även kallade älgloppor eller älglöss)

Detta är seriöst. det. äckligaste. som. finns. De flesta som har häst (som min familj) har säkert haft en del otrevliga konfrontationer med dessa, då de brukar landa på hästar innan de gräver sig ner i huden på dem och är jättejobbiga att plocka bort eftersom de biter sig fast så hårt. Dessutom så går det nästan inte att döda dem. Man kan mosa dem med en sten eller försöka dränka dem, men det fungerar verkligen inte. Det enda som jag har läst ska fungera är att bränna dem, vilket låter som en väldigt effektiv approach, men samtidigt inte så bra eftersom man då måste BEHÅLLA dem, ta fram en tändare och tända eld på dem. Nej, om jag hittar en älgfluga så kastar jag bort den. Jag vill inte ha något med dem att göra. Mitt hat för dessa flugor har dock nått en ny nivå i helgen då jag var ute och bergsklättrade i ett par timmar under lördagen. Flugorna, som ofta håller sig i skuggiga, fuktigare områden, stormtrivdes i skogen på berget fullständigt attackerade mig och jag har sällan blivit så äcklad som när jag plockade bort en älgfluga från min egen nacke. Fyyy.

lipoptenacervi

Det finns förstås fler djur som skrämmer mig, till exempel klassikerna ormar och spindlar, men även mer vanliga djur så som kossor (även om kor är ett av mina favoritdjur så är jag rädd för dem hahah) och gerbiler (ja, Michelle, jag pratar om din gerbil).

Detta var allt jag hade att komma med idag, hoppas att ni fann något av intresse i mitt inlägg. Ha det fint!

/ Marlene

((Psst! Bilderna är tagna från Googles tillåtna bilder som man får använda Mvh Nattah!!))

 Om Marlene


Serieberoende tv-spelnörd som gillar att träna och dessutom är vegan. Tycker om att fotografera, baka (även om det sällan blir lyckat), träna löpning i mörker. Jag vill sällan vara med på bild, hatar vintern (seriöst, enda fördelen är att det är fint att titta på snön).


Inga resultat hittades

Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.


"ʏᴏᴜ ᴀʀᴇ ɢᴏʟᴅ ʙᴀʙʏ,s
// krh0313 //
girl squad tumblr -
♡ωнєи ιт яαιиѕ ℓσσк